Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Október 16. 05:50, hétfő | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Jubileumot ünnepeltek - 25 esztendős a székesfehérvári Egyházmegyei Karitász

Jubileumot ünnepeltek - 25 esztendős a székesfehérvári Egyházmegyei Karitász

Hálaadó szentmisével, kiállítással, beszámolókkal és konferenciával tekintettek vissza az elmúlt negyed évszázadra a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász munkatársai.

Az ünnepség püspöki szentmisével kezdődött a Bazilikában, majd a résztvevők megtekintették a „Megesett rajtuk a szíve” című kiállítást. Az ezt követő konferencián közel 200 plébániai karitász-munkatárs vett részt.

A jubileumi rendezvényen köszöntőt mondott Écsy Gábor országos karitászigazgató, majd Nagy Lajosné, Székesfehérvári Egyházmegyei karitászigazgató emlékezett vissza az elmúlt 25 esztendő meghatározó pillanataira. Az elmúlt évek önkénteseinek részvételével rendezett eseményen beszámoltak a szervezet által elért eredményekről is.

Székesfehérvár Önkormányzata, Dr. Cser-Palkovics András polgármester és valamennyi önkormányzati képviselőtársa nevében Dr. Horváth Miklósné, tanácsnok, Elismerő Emléklapot adott át Nagy Lajosné igazgatónak és méltatta a Székesfehérvári Karitász negyedszázados tevékenységét, amelyet, - mint mondta - mindvégig áldozatosan, Néri Szent Fülöp szellemében végeztek, az élet minden területén segítve a rászorulókat. „Önök a szolgáló szeretet hősei” – fogalmazott Dr. Horváth Miklósné és megköszönte, a jelenlevőknek, hogy mindenhol ott vannak, ahol nagy a baj.

A jubileumi ünnepség zárásaként Árvai Ferenc, az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatója tartott előadást a karitász-szervezetek aktuális feladatairól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.