Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2017. Július 28. 07:34, péntek | Helyi
Forrás: fehervarihirek.hu

Junior öttusa világbajnokság Székesfehérváron

Junior öttusa világbajnokság Székesfehérváron

2013 után először, összességében ötödször Székesfehérvár lesz a házigazdája az öttusázók junior világbajnokságának augusztus 7-14. között. A jelentős erőpróbát az Alba Volán SC és a MÖSZ közösen szervezi.

A megmérettetés versenyhelyszínei nagyon közel lesznek egymáshoz: az úszást a városi uszodában, a vívást a szomszédos MKOSZ kosárlabda edzőcsarnokban, a lovaglást és a kombinált versenyszámot a Bregyó közben található atlétikai centrumban bonyolítják majd le, így egész nap könnyen követhetők lesznek az események.

Korábban:

Székesfehérvár a házigazdája a korosztályos eseménynek

A honi szövetség illetésekei egyeztettek a Volán Fehérvár öttusa szakosztályának vezetőivel. Junior vb-t rendeznek a nyáron.

A Magyar Öttusa Szövetség képviseletében Gallai István és Kármán Sándor látogatott a Volán öttusázóinak Börgöndi úti telepére. Végérvényesen eldőlt, hogy Székesfehérvár a házigazdája az idei junior vb-nek, amely augusztus 7-étől 14-ig kerül megrendezésre, az Alba Volán SC és a MÖSZ közösen szervezi az erőpróbát.

A klub ügyvezető elnöke, Sárvári László felkérte Kármán Sándort a szervező bizottság elnökének, társelnöknek pedig Demeter Józsefet, a Volán öttusázóinak technikai vezetőjét. Mindketten igent mondtak. Fehérváron utoljára 2013-ban került sor junior vb-re, 2014-ben pedig felnőtt Eb-t rendeztek, sikerrel.

A nyári, utánpótlás rendezvényt követően, az elkövetkező években felnőtt seregszemle lebonyolítását is tervezik. Ez persze még csak terv, az azonban biztos, hogy a világ legjobb juniorjai idén augusztusban Fejérbe látogatnak. Kármán Sándor elmondta, 150 versenyző indulására számítanak, két éve, Mexikóban 111, tavaly Kairóban 124 sportoló harcolt az érmekért.

  • A viadalt igyekeznek egy kis sugarú körön belül bonyolítani: az úszást a városi uszodában, a vívást a szomszédos MKOSZ-teremben, a lovaglást és a kombinált versenyszámot a Bregyó közben található atlétikai centrumban.
Címkék: öttusa, alba öttusa, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt