Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2017. Augusztus 21. 18:38, hétfő | Helyi sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Kétszer verte Izlandot a magyar kosárlabda-válogatott Fehérváron

Kétszer verte Izlandot a magyar kosárlabda-válogatott Fehérváron

Szombaton és vasárnap is pályára lépett az Alba Regia Sportcsarnokban az Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott.

Sztojan Ivkovics csapata a szintén Eb-résztvevő Izlanddal játszott két meccset, és mindkét nap szinte pontosan ugyanaz a végeredmény született. Előbb 81-66-ra, majd 82-77-re győztek a mieink, akik 1999 óta először jutotttak ki a kontinenstornára. Az Európa-bajnokság augusztus 31-én kezdődik, a magyar csapat Kolozsváron játssza csoportmeccseit.

A magyar válogatott fehérvári felkészülési mérkőzéseire sokan voltak kiváncsiak, még ha nem is telt meg a csarnok. Az Alba Fehérvár csapatából Keller Ákos tagja a válogatot keretnek, a center a kezdőcsapatban lépett pályára szombaton és vasárnap is. Nagy ováció köszöntötte őt is, és a napokban barcelonai szerződését intéző, a kispadon helyet foglaló, de be nem nevezett Hanga Ádámot is. Vele nagyon sokat erősödhet a válogatott, de így is kitettek magukért a játékosok, mert a második félidőben mindkét nap bedarálták a mozgékony izlandiakat.

Vojvoda Déávid 17, illetve 12 pontot szerzett, rajta kívül Allen Rosco, Perl Zoltán, és a vasárnapi meccsen Keller Ákos is ponterős volt. A két mérkőzés jól szolgálta a felkészülést, Sztojan Ivkovics pedig kiemelte, hogy Fehérvár jó házigazda volt, a válogatott csapatot szeretet és jó szurkolás fogadta.

A magyar csapat az Európa-bajnokságon a csportkörben Csehországgal, Romániával, Montenegróval, Spanyolországgal és Horvátországgal szerepel egy csoportban, a mérkőzéseit Kolozsváron játssza. Ha továbbjut a csoportból, amihez alighanem két győzelem kell, az egyenes kieséses szakaszban Isztambulban is pályára lép a nemzeti csapat. Ebben sokat segíthet(ne) Hanga, akivel kapcsolatban Ivkovics elmondta, az utolsó pillanatig várják, hogy játszik-e. Az Albacomp korábbi játékosa a spanyol Baskonia csapatából lapértesülések szerint ezekben a napokban igazol át a Barcelonához, ha az ezzel kapcsolatos teendői időben lezárulnak, részt vehet az Európa-bajnokságon.

Címkék: eb, kosárlabda, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.