Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2020. Április 04. 17:12, szombat | Külföld
Forrás: mti

Kínában a járvány halálos áldozataira emlékeztek

Kínában a járvány halálos áldozataira emlékeztek

A koronavírus-járvány halálos áldozataira emlékeztek Kínában szombaton.

A kínai halottak napján (csingming ünnep) helyi idő szerint délelőtt tíz órakor országszerte megállt az élet három percre, megszólaltak a szirénák, a hajókürtök, de az autósok is dudáltak.

A középületeken, illetve világszerte a kínai diplomáciai képviseleteken félárbócra engedték a kínai lobogót.

A kínai államtanács közleménye szerint a járvány áldozatai és a kór elleni küzdelemben életüket vesztő emberek emlékének szólt a tiszteletadás.

A csingming több mint 2500 éves múltra visszatekintő hagyomány, a halottakra emlékezés ünnepe, amit a sírlesöprés napjának is szoktak nevezni. Az emberek ilyenkor szokás szerint pénzt szimbolizáló papírokat égetnek és füstölőket gyújtanak hozzátartozóik sírjainál.

Mivel Kínában továbbra is járványügyi korlátozások vannak érvényben, ezért számos tartományban a hatóságok arra kérték az embereket, hogy az idén ne menjenek a temetőkbe, inkább otthon emlékezzenek halottaikra. Sok temető az ünnepi hétvégén korlátozta a látogatók számát.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én nyilvánította világjárványnak a kínai Vuhanból globálisan szétterjedt kórt.

Kínában eddig 82 518 fertőzöttet regisztráltak, 3330-an belehaltak az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegségbe, mintegy 77 ezren meggyógyultak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik