Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Szeptember 26. 11:21, kedd | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Közös séta a mellrák ellen október 7-én Székesfehérváron

Közös séta a mellrák ellen október 7-én Székesfehérváron

Az idei esztendőben is közös sétával hívják fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelem támogatására és a szűrővizsgálatok fontosságára október 7-én.

A szombat délelőtti esemény 11 órakor kezdődik az Országalmánál a séta végén pedig a Városház téren felállított sátrakban szakemberek adnak tanácsot a mellrákkal és a mell önvizsgálatával kapcsolatban.

  • Október 7-én, szombaton már hetedik alkalommal rendezik meg azt a sétát Székesfehérváron, amely a szűrések és az önvizsgálat fontosságára hívja fel a figyelmet.

Dr. Pásztor László, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály egészségfejlesztési koordinátora arra hívta fel a figyelmet, hogy a 45 és 65 év közötti hölgyeket várják év végéig emlőszűrésre. Székesfehérváron a Szent György Kórházban kiválóan felkészült szakemberek végzik a vizsgálatot, ami a korábbinál kíméletesebb és gyorsabb is. Arra biztatott mindenkit, hogy ha kap levelet, meghívást, menjen el a vizsgálatra.

  • A szűrés biztonságot ad, az időben megtalált daganat pedig gyógyítható!

A rendezvény háziasszonya Závodszky Noémi, a Vörösmarty Színház színművésznője lesz. Arról beszélt, hogy "nem szabad becsapni saját magunkat, hallgassunk a szívünkre, mert ha harmóniában élünk magunkkal az kihat az egészségünkre is." A rendezvény egyik arca Schéda Szilvia a Fehérvár Médiacentrum műsorvezetője, aki meggyógyult a betegségből. Hangsúlyozta az önvizsgálat fontosságát, amit néhány perc alatt el lehet végezni 45 alatt is.

  • Ha bármi gyanú van, akkor az időben való felismerés életet menthet.

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok felidézte, hogy hét évvel ezelőtt a Nosztalgia Nyugdíjas klub és a Humán Szolgáltató Intézettel és az ANTSZ-szel közösen vonultak először végig a városon rózsaszín lufikkal.

  • Idén is ott lesznek a sétán a Fehérvár Enthroners játékosai, az Alba Fehérvár kézisei és kosarasai és a Fehérvár AV19 hokisai illetve a Fehérvár Szépe döntősei is. Az önvizsgálat fontosságára hívta fel a figyelmet, továbbá arra, hogy a helyszínen is lehet majd jelentkezni a mammográfiás szűrésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: