Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Szeptember 19. 10:48, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: szekesfehervar.hu

Közszolgáltatók a civilekért – először adták át az elismerő okleveleket

Közszolgáltatók a civilekért – először adták át az elismerő okleveleket

Közszolgáltatók a civilekért elismerő oklevelet idén először adta át az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért.

Az elismerést Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója, Tisztl Henrik, a Család és Gyermekjóléti Központ vezetője és Ulcz Miklós, a Székesfehérvári Járási Hivatal munkatársa vehette át.

„A helyi közösségért elkötelezett civil szervezetként az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért erős hiányát érezte annak, hogy a civil társadalom elismerje a civil szektor a közszolgáltatásokban dolgozók civilekért végzett munkáját, ezért kezdeményezte, hogy elismerő oklevéllel és tárgyjutalommal fejezze ki elismerését a közszolgáltatásokban dolgozóknak.”- mondta el Németh László, az alapítvány kuratóriumának elnöke. Az elismerést olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál.

A fenntartható társadalom alapja a szektorok közötti együttműködések fejlesztése. Ennek számos jó gyakorlata létezik a világon, a közös programok, rendezvények, partnerségek hazánkban, Székesfehérváron is egyre jobban terjednek. A civil szféra és az üzleti világ egyik jó gyakorlata a társadalmi felelősségvállalás és a felelős vállalati magatartás népszerűsítése. A civil társadalom ezt megfelelő díjakkal, elismerő rendszerekkel motiválja és honorálja is. Az üzleti szféra mellett a másik fontos partnere a civil szervezeteknek a helyi közszolgáltatások szervezői, az önkormányzati intézmények, a közszolgáltató cégek, állami szervezetek.”- fejtette ki Domokos Tamás, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kuratóriumi tagja, aki kiemelte azt is, hogy a helyi közösségért elkötelezetten dolgozó emberek együttműködése viszi előre a civil társadalom ügyét.

Róth Péter alpolgármester a díjak átadása alkalmából kiemelte, hogy rendkívüli esemény zajlik a Fehérvári Civil Központban, hiszen általában a közszféra ismeri el a társadalom jeleseit, most pedig fordítva történik mindez: a társadalom irányából érkezik elismerés a közszféra irányába. Székesfehérvár alpolgármestere példamutató együttműködésnek nevezte a Közszolgáltatók a civilekért díj létrehozását, kiemelve, hogy Fehérvár ebben is az első lehetett.

Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója számtalan különböző fórumon tartott már tájékoztatást a lakosságnak és civil szervezeteknek egyaránt. A panaszügyeket kiemelten és pontosan, precízen kezeli, erkölcsi és szakmai szilárdsága mindenkinek példa értékű lehet.

Tisztl Henrik, a Család és Gyermekjóléti Központ vezetője szakmai pályafutása során elkötelezett a szakterületén aktív szerepet vállaló civil szervezetekkel való együttműködésben. Szakmai tartópillérként tekint a civil szervezetek segítő tevékenységére, környezetének civil érzékenyítésére kiemelt hangsúlyt fektet.

Ulcz Miklós, a Székesfehérvári Járási Hivatal fogyasztóvédelmi osztályának munkatársa több mint 23 éve dolgozik a közigazgatásban, magas színvonalon végezve közszolgálati tevékenységét. Kreativitása, ötletei révén minden újító kezdeményezésben részt vesz és messzemenőkig figyelembe veszi a fogyasztók érdekeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.