Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Július 16. 08:18, vasárnap | Helyi
Forrás: atv.hu/hetinaplo

Kukázik a magyar világcsúcstartó (videó)

Kukázik a magyar világcsúcstartó (videó)

Ha nem Magyarországon született volna, talán már híres és gazdag labdazsonglőr lenne. Így viszont a hajdúhadházi szegénysoron tengeti az életét, kukázásból él és a földön alszik.

A házából már az ablakkeretet is kilopták. De vajon mi a legnagyobb álma? László Gyula szomorú története a Heti Naplóban.

Van egy enyhén fogyatékos fiú Hajdúhadházon, aki csodadolgokra képes a labdával. László Gyula olyanokat tud, mint a legnagyobb világsztárok, Messi, Ronaldo, Neymar vagy a többiek. Persze ő nem focista, csak egy zsonglőr, aki kukázásból él, betonpadlón alszik, a házát pedig téglánként lopják el a feje fölül Hajdúhadházon.

Megdöbbentő, de László Gyula tízszeres Guinness-rekorder, aki éppen a következő világcsúcsára készül. Az az álma, hogy a világ legmagasabb épületének, a Burdzs Kalifának a tetején bűvölje a labdát. Ez lenne élete legnagyobb rekordja. Ehhez persze pénzre van szükség, amiből Gyulának – finoman szólva – nincs túl sok. Az összes jövedelme a 22 ezer 800 forintos segély, amiből havonta 3000 forintot tesz félre a nagy utazásra.

Ha tíz év alatt fogom összegyűjteni, akkor tíz év alatt utazok ki. Akkor is tudom, hogy van egy álmom, amiért minden nap felkelek. És küzdök, küzdök, küzdök minden nap. Ugye, hogyha nincsenek álmaink, akkor miből élünk?” – tette fel a kérdést a nehéz sorsú férfi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben