Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Július 30. 15:51, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Madonna adománygyűjtéssel ünnepli 60. születésnapját

Madonna adománygyűjtéssel ünnepli 60. születésnapját

A Malawiban élő árvák és más kiszolgáltatott helyzetű gyermekek támogatását célzó adománygyűjtéssel ünnepli augusztusban esedékes 60. születésnapját Madonna.

Az amerikai énekesnő a The Associated Press hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a Facebookkal együttműködve indította el hétfőn az adománygyűjtést, amely egészen augusztus 31-ig tart.

A kezdeményezés támogatói Madonna Facebook-oldalán tudnak közvetlenül adakozni, de a közösségi portálon bárki indíthat saját gyűjtést a kampányhoz kapcsolódóan. A felajánlott összegek a popénekesnő jótékonysági szervezetéhez, a Raising Malawihoz kerülnek.

Madonna augusztus 16-án ünnepli 60. születésnapját.

"Továbbra is rendíthetetlen elkötelezettséget érzek az iránt, hogy szerető otthont biztosítsak a kiszolgáltatott helyzetű gyerekek számára. Születésnapomra nem is tudnék jobb ajándékot elképzelni, mint hogy kapcsolatot teremtsek a globális családom és ezen gyönyörű ország, valamint annak leginkább segítségre szoruló gyermekei között" - mondta az énekesnő.

Hozzátette: "minden egyes felajánlott dollárt közvetlenül a gyerekek étkeztetésére, iskoláztatására, öltöztetésére és egészségügyi ellátására fordítunk. Szeretném, ha összefognánk a barátaimmal, a rajongóimmal és a támogatókkal, hogy megváltoztassuk a malawi gyerekek életét, megmutatva nekik, hogy gondoskodunk róluk, védelmezzük és szeretjük őket".

Madonna, aki eddig négy gyermeket fogadott örökbe Malawiból, 2006-ban alapította meg a Raising Malawi alapítványt, a délkelet-afrikai ország árváinak és kiszolgáltatott helyzetű gyermekeinek segítése céljából. Az énekesnő alapítványának közreműködésével épült meg a blantyre-i Queen Elizabeth Központi Kórház gyermekosztálya, amelynek hivatalos megnyitója tavaly júliusban volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.