Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Szeptember 27. 15:48, csütörtök | Belföld
Forrás: H. Kovács Gabriella ÉLET FÁJA KÖZPONT | Kép: Mihály arkangyal Egy mozaik által

Mihály napi gondolatok

Mihály napi gondolatok

Az ősz a változások időszaka mind külső, mind belső életünket illetően.

Rövidülnek a nappalok, a természet elevensége alábbhagy. A fényben gazdag órák száma csökkenni kezd. Úgy tűnik, mintha az ifjúkor hevéből, az idősek, bölcs, csendes világába vezetne el bennünket ez a gyönyörű időszak.

A nyár színes, zajos világa lassan eltűnik.

Az ember elkezd elfordulni a külvilágtól, és egyre nagyobb hangsúlyt kap életünkben a lelkiség. Felébredhet bennünk is az elmúlás hangulata. Fontos azonban, hogy ne adjuk át magunkat ennek az érzésnek.

Bizonyára már láttak képet, melyen Szent Mihályt ábrázolják, amint legyőzi a sárkányt. Ez az időszak a küzdelmek, próbák, és a bátorság szakasza az évkörön. Ilyenkor kell belső sárkányunkkal megküzdeni. Elkezdődik tehát mindenki életében a gondolati, és lelki munka.

Nagy bátorságra van szükség, hogy felismerjük magunkban a sárkányt, és még nagyobb vitézség, hogy legyőzzük. Az ember ilyenkor önmagával, saját hibáival, hiányosságaival próbál megbirkózni.

Itt lebeg hát körülöttünk a Mihály időszak, mely szimbolizálja a bátorságot, az akaratot és tettet, a fizikai világ felett aratott diadalt. Általuk juthatunk közelebb Önmagunkhoz, általuk győzhetjük le az elmúlás hangulatát ez idő tájt, és általuk haladhatunk a külső fényből, a néhány hónap múlva megszülető Szellemi fény felé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk