Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. November 18. 10:27, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Nagy az érdeklődés a Sony új játékkonzolja iránt

Nagy az érdeklődés a Sony új játékkonzolja iránt

Nagy volt az érdeklődés a Sony új PlayStation 4 (PS4) játékkonzolja iránt az Egyesült Államokban, ahol november 15-én kezdték el árusítani a boltokban, az első 24 órában több mint 1 millió darabot adtak el belőle. Az eladási statisztikák alapján a konzolpiacon ez a valaha volt legsikeresebb nyitás - írta a brit Financial Times napilap hétfőn.

A Sony szerint "fenomenális" volt az érdeklődés a fogyasztók részéről az új konzol iránt és Andrew House, a Sony Computer Entertainment vezérigazgatója szerint el vannak ragadtatva a cégnél. A vezérigazgató a továbbiakban is erős eladásokra számít az Egyesült Államokban és további érdeklődésre, amikor november 29-én Európában és Latin-Amerikában is elérhetővé válik a PS4.
A Times cikke szerint a Sony nagy kihívás elé állította a rivális Microsoftot, amelynek új Xbox One konzolja e hét pénteken fog megjelenni. A Microsofttól most mindenki azt fogja várni, hogy sikerül-e felülmúlnia a Sony egymilliós nyitását. A PS4 kezdőára az Egyesült Államokban 399 dollár volt, az Xbox One viszont 499 dollárba fog kerülni. Ennek megfelelően a Microsoft konzolját nehezebb lesz eladni a magasabb ár miatt, de már kisebb eladással is el fogja érni a Sony bevételét.
A Sony célkitűzése, hogy a naptári év végégig 3 millió PS4-t adjon el, és a következő márciusban befejeződő pénzügyi év végéig 5 millióra növelje a számot. Az IHS elemzése szerint a következő öt évben a Sony 49 millió PS4 konzolt adhat el, a Microsoft pedig 38 millió új Xbox One készüléket értékesíthet.
A Microsoft és a Sony is kiemelten fontos termékként kezeli az új játékkonzolját. A Sony terméke inkább a teljesítményre és magukra a játékokra helyezi a hangsúlyt, míg a Microsoft konzolján lehet majd televíziós műsorokat vagy filmeket is nézni, zenét hallgatni és internetes közösségi szolgáltatásokat használni. A két cég eltérő módon próbálja növelni vásárlói körét, s korai lenne megmondani, hogy melyik lesz a sikeresebb - írta a Financial Times.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során