Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Július 12. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Önkormányzatokat díjazott a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Önkormányzatokat díjazott a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Nyolc önkormányzatot díjazott családbarát tevékenységéért szombaton a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) - közölte a szervezet az MTI-vel.

Családbarát önkormányzat 2015 díjat kapott Alsómocsolád, Budapest XVI. kerülete, Dévaványa, Lábatlan, Mosonmagyaróvár, Szolnok, Tata és Veszprém.

A NOE azokat a helyhatóságokat díjazza, amelyek intézkedéseikkel, támogatásaikkal a családos közösségeket erősítik, könnyebbé téve ezzel a gyermeknevelést a hétköznapokban.

Az egyesület egyúttal beszámolt a - jegybanki támogatással, a Semmelweis Egyetem munkatársainak bevonásával megvalósult - nagycsaládosok körében végzett szociológiai kutatásuk eredményeiről.

A hatszáz NOE-tagcsaládnál, 1717 ember - szülők és 15 évnél idősebb gyermekek - megkérdezésével végzett felmérésük során igazolódott az a feltevés, hogy a nagyobb családoknak több nehézséggel kell szembenézniük. "Mégis elmondható, hogy a megszólított családok között magas azoknak az aránya, akik tudatos értékválasztás eredményeképpen nevelnek az átlagosnál több gyermeket" - írták közleményükben.

Összegzésük szerint azokban a családokban, ahol a szülők tudatosan választották a nagycsaládos életformát, az esetek többségében hatékony stratégiát tudtak kidolgozni arra, hogy sikeresen megküzdjenek a nehézségekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: