Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Október 13. 18:07, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Őszi Megyekorzó lesz szombaton a Szent István téren

Őszi Megyekorzó lesz szombaton a Szent István téren

Fejér megye számos településéről érkező őstermelők, kézművesek hozzák el minőségi termékeiket szombaton a Szent István térre.

A vásár mellett látványos, szórakoztató népi játékok is várják a kicsiket és nagyokat a Megyekorzón.

  • A Fejér Megyei Önkormányzat által útjára indított Fejér Termék Program Fejér Megye Foglalkoztatási Stratégiájában is kulcsprojektként szerepel.

A „Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések és szolgáltatások fejlesztése Fejér megyében” elnevezésű projekt keretében 4 év alatt 8 Megyekorzó rendezvényt szervez a Fejér Megyei Önkormányzat szintén a helyi kézműves termékek, kis- és középvállalkozások, manufaktúrák népszerűsítése és támogatása céljából. Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke kiemelten fontosnak tart minden olyan kezdeményezést és támogat minden olyan programot, amely a megyében lévő értékekre hívja fel a figyelmet, azokat népszerűsíti.

2017-ben immár másodszor kerül sor a Megyekorzó rendezvényre. Tavasszal a Szent György Napi Vigasságok keretében Móron rendezték meg Fejér megye kézműves termékeinek vásárát. Az őszi Megyekorzóra pedig október 14-én, szombaton kerül sor 8-12 óráig Székesfehérváron a Megyeháza előtti Szent István téren.

A Fejér Termék Projekt célja: a Fejér megyében előállított élelmiszerek és kézműves termékek piacra jutásának segítése, illetve a Fejér megyei termelők piacbővítési törekvéseinek támogatása, a helyi foglalkoztatás fejlesztése, a helyi vevők és a helyi termelők közötti kapcsolatok fejlesztése, a Fejér termék védjegyrendszer kidolgozása, társadalmasítása és népszerűsítése, termelők, gazdálkodók, élelmiszer-feldolgozók és kézművesek termékeinek összegyűjtése, minősítése, promóciója.

  • Az októberi Megyekorzóra Fejér megye számos településéről érkeznek őstermelők, kézművesek, mint pl. Vál, Pázmánd, Csákberény, Ercsi, Nadap, Úrhida, Vereb, Tordas, Baracska és Székesfehérvár.

A megye termelői 20 standon várják a vásárlókat minőségi termékeikkel: különféle kecske- és tehénsajtokkal, házi füstölt sonkával, kolbásszal, szalonnával, mézekkel, lekvárokkal, szörpökkel, savanyúsággal, aszalt gyümölcsökkel lehet feltölteni télire a család éléskamráját. Fogyaszthatnak kemencében sült kenyérlángost. Ajándéktárgyakat, kézműves dísztárgyakat is találnak ügyes kezű kézművesektől: varrott ajándéktárgyakat, merített papírt, szőnyegeket.

Látványos, szórakoztató és kreatív népi fajátékok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt a Megyekorzó ideje alatt. Az ügyességi, logikai játékok felhőtlen kikapcsolódást jelentenek mind a gyerekek, mind felnőttek számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni