Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Szeptember 29. 15:16, péntek | Helyi
Forrás: mti.hu

Plusz lehetőség az e-recept, mondja a kamarai elnök

Plusz lehetőség az e-recept, mondja a kamarai elnök

Nem teher, hanem plusz lehetőség az e-recept - hangsúlyozta a rendszer bevezetéséért felelős miniszteri biztos és a magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke csütörtökön.

Vartus Gergely, az Emberi Erőforrások Minisztériumának E-health koordinációval kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosa elmondta: a rendszer kidolgozása során végig szem előtt tartották, hogy egyes társadalmi csoportok felkészültebbek a digitalizáció eredményeinek felhasználására, mások kevésbé.

  • Az e-recept november elsejei bevezetésekor - felírási igazolás néven - megmarad a jelenleg is használatos vény, csak mellette lehetőségként jelenik meg két másik megoldás. Ezek szerint az e-személyivel vagy hagyományos személyi igazolvány és TAJ-kártya felmutatásával a recept nélkül is kiválthatjuk gyógyszereinket - mondta.

Vartus Gergely hangsúlyozta: a két rendszer egymás mellett fog működni, hiszen a digitális megoldást bevezető országok példája azt mutatja: hat-hét év elteltével emelkedik 90 százalék fölé a kiváltott receptek között az elektronikus változatok aránya.

E-személyivel vagy hagyományos személyi igazolvány és TAJ-kártya felmutatásával a recept nélkül is kiválthatjuk gyógyszereinket.

Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke azt emelte ki: november elseje nem jelent érdemi változást munkájukban, ugyanakkor mindenkit arra kérnek, hogy - főleg a kezdeti időkben - hozzák magukkal a papíralapú vényt is. Megjegyezte: jövő év végéig amúgy is kötelező a papír alapú vények kiállítása, de ha valaki kéri, utána is megkapja a hagyományos receptet orvosától.

Címkék: e-recept, gyógyszer, recept

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.