Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2017. Július 21. 08:06, péntek | Helyi
Forrás: hvg.hu

Rengeteg embert átvert a Tesco nevében írt 85 ezer forintos ígéret

Rengeteg embert átvert a Tesco nevében írt 85 ezer forintos ígéret

Elvileg csak egy rövid kérdőívet kell kitölteni, amiért rögtön jár a 85 ezres utalvány. Természetesen ez is kamu.

Egy rövid kérdőív kitöltéséért 85 ezer forintos kupont ígér az a kamu Tesco-reklám, amiről a hvg.hu is ír. Az oldal készítői még arra is gondoltak, hogy a Facebookon álhozzászólásokkal próbálják hitelesebbé tenni a játékot.

Facebookon terjedő játék oldalán egy bugyuta, “jártál-e már a Tescóban” szintű, rövid kérdéssor kerül először a felhasználó elé.

A válaszok "ellenőrzése" után az íródik ki, hogy ha Viberen vagy Facebookon 15 ismerősünkkel megosztjuk ezt a “nagyszerű ajánlatot”, akkor már csak adatainkat kell megadni a nyeremény átvételéhez, ami természetesen a valóságban nem létezik.

A nyilvános facebookos megosztások alapján folyamatosan tűnnek fel az átverésnek bedőlő felhasználók. A “játék” több webcímen is fut, az általunk ismertek mindegyikén több ezer megosztás keletkezett néhány óra alatt.

Rengetegen dőltek már be a hamis játéknak, a Tesco Magyarország viszont nem szervez ilyen promóciót. A tescós játékokat egyébként minden esetben a tesco.hu webcím alatt és/vagy a Tesco hazai Facebook-oldalán lehet megtalálni.

Címkék: átverés, Facebook, kamu, tesco

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.