Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2017. Szeptember 25. 07:28, hétfő | Helyi sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Röplabda: Győzelemmel kezdték a szezont az újonc fehérvári csapatok

Röplabda: Győzelemmel kezdték a szezont az újonc fehérvári csapatok

Közel tíz év után győzelemmel tértek vissza az NBI-be a fehérvári férfi röplabdázók.

A MÁV Előre pécsi ellenfelét, az elmúlt szezont az alsóházban záró PEAC-ot, a hasonló néven szereplő lány csapat az NBII Nyugati csoportjában a Kaposvári Röplabda-akadémiát verte 3:0-ra.

Ismét NBI-es röplabda csapatnak szurkolhattak a fehérváriak a Jáky Szakközépiskola tornacsarnokában. Tették mindezt közel százan, rendkívül lelkesen. A Németh Ödön vezette MÁV Előre azt a pécsi együttest fogadta, amelyet felkészülési mérkőzésen kétszer is legyőzött. A válogatott feladóval, Tóth Andrással megerősített fehérváriak simán hozták az első két játszmát, mindössze a harmadik szettben inogtak meg, de ekkor három-négy pontos hátrányból visszaküzdötte magát az újonc és 3:0-ra megnyerte a mérkőzést, kiérdemelve a közönség vastapsát.

A fehérvári lányok, akik szintén MÁV Előre néven szerepelnek, a másodosztályú felnőtt bajnokság első fordulójában a kaposváriakat verték 3:0-ra a Felsővárosi Iskola tornacsarnokában. A harmadik játszmában Kiss Anna vezérletével hengereltek a hazaiak, mindösszesen tizenhat perc alatt tudták le az utolsó szettet. Fésűs Irén együttese rendkívül fiatal, ezért nem csak a felnőtt bajnokságban, hanem a korosztályos pontvadászatokban is szerepel a Serdülő és Gyermek Bajnokság címvédője. A két csapat csütörtökön újra összecsap Kaposváron Magyar Kupa mérkőzésen.

Az NBI-es bajnokság jövő vasárnap a budapesti MAFC otthonában folytatódik a férfiak számára, a lányok pedig Pécsre - éppen a Tóth Andrásék által legyőzött PTE-PEAC - női csapatához látogatnak szombaton.


Férfi NBI

MÁV Előre SC - PTE-PEAC 3:0 (20, 14, 22)


Női NBII Nyugati csoport

MÁV Előre SC - RÖAK-Sport 36 Kaposvár 3:0 (17, 17, 8)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.