Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Július 11. 07:22, kedd | Helyi sport
Forrás: albakosar.hu

Sorsolás - Az Alba Fehérvár férfi kosarasai a BL-ben

Sorsolás - Az Alba Fehérvár férfi kosarasai a BL-ben

A június derekán véget ért szezonban az Alba Fehérvár mindent megnyert a hazai mezőnyben, élen végzett a kupában és a bajnokságban. Az együttes szeptember végén mutatkozik be a FIBA Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Hogy ki ellen, arra kedden fény derül, a nemzetközi szövetség Svájcban tartja a sorsolást, július 11-én, 14 órától. Ma délután tehát kiderül, kivel szerepel a honi aranyérmes Alba Fehérvár a Bajnokok Ligájában. Az Albát Simon Balázs sportigazgató képviseli a helvéteknél.

Egy esztendeje a koronázó városiak a Europe Cup-on voltak érdekeltek, a második csoportkörben búcsúztak. Ezúttal a rangosabb sorozaton indulnak, a selejtezők második körében jutnak szóhoz, az első meccset szeptember 24-én vívják, a másodikat két nappal később. Ha továbblépnek - amiben mindenki bízik a Gáz utcai irodaházban -, három nap elteltével ismét pályára lépnek. A feszített ritmus a szeptemberi Eb miatt van, ahogy vége a kontinensviadalnak, indulnak a nemzetközi kupák, a klubcsapatok vetélkednek.

A fehérváriak egyetlen sportolót delegálnak az Európa-bajnokságra, a center Keller Ákos már a selejtezőkön is a csapat pillére volt, a remények szerint nem lesz ez másként az Eb-n sem. A mieink a kolozsvári csoportban lépnek pályára. A nemzeti együttes szerdán kezdi a felkészülést Kecskeméten, a hazai edzőtáborozást követően két, nemzetközi tornán szerepelnek külföldön a mieink, valamint kétszer pályára lépnek a koronázó városban is.

Az elmúlt tíz év kupagyőztesei:
2008: Atomerőmű SE
2009: PVSK-Pannonpower
2010: Zalakerámia-ZTE
2011: Szolnoki Olaj
2012: Szolnoki Olaj
2013: Alba Fehérvár
2014: Szolnoki Olaj
2015: Szolnoki Olaj
2016: Egis Körmend
2017: Alba Fehérvár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni