Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Május 29. 10:50, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Stabil a csővezetékben talált kínai csecsemő állapota

Stabil a csővezetékben talált kínai csecsemő állapota

Egészséges, és stabil állapotban van az a csecsemő, akit egy lakóépület nyilvános vécéjéből levezető, 10 cm átmérőjű lefolyócsőben találtak meg kedden a kelet-kínai Csöcsiang tartományban. Valószínűleg az anya is megvan - jelentette a kínai média szerdán.

A fiú csecsemő tartózkodási helyét körültekintő akcióval közelítették meg a tűzoltók, majd kivágták a negyedik emeleti vezetékrészt. Később orvosok segítségével - immár a kórházban - fogókkal és fűrésszel csaknem egy órán át fejtették le róla a csőmaradványokat.
Arcán, végtagjain karcolások, testén véraláfutások találhatók, súlya 2-3 kilogramm közötti. Az újszülött kisfiú körülbelül két órát tölthetett a cső egyik kanyarulatában. Sírásával hívta fel magára a figyelmet, és egy lakó értesítette a hatóságokat.
A történtekre az internetes közösség igen indulatosan reagált, több százezer bejegyzés született. Voltak, akik a mentők munkáját méltatták, akadtak, akik a baba segítségére siettek, pelenkát, ruhát, tejport vittek neki. Mások már jelezték, hogy szívesen örökbe fogadnák.
A legfrissebb jelentések szerint a 22 éves anya titokban figyelte, amint gyereke megmentésén dolgoznak. A nő lakásában gyerekjátékokat találtak. Állítólag ő lehetett az is, aki riasztotta mentőket.
Az inkubátor száma alapján 59-es babának elnevezett kisfiú ügyében szándékos emberölés gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség. Az illetékes kórház orvosa közölte, hogy a csecsemőt akkor sem adják örökbe, ha szülei nem tartanak rá igényt, hanem átadják a szakintézménynek.

Címkék: Kína-bűnügy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik