Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Július 09. 08:48, vasárnap | Helyi
Forrás: szekesfehervarcsapadekadatok

Székesfehérvár várható időjárása

Székesfehérvár várható időjárása

(Előrejelzések legutóbbi frissítése: 2017-07-08 22:30:00)

JÚLIUS 09. VASÁRNAP
A reggeli órákban lehet felhősebb az ég, délelőtt már alapvetően napos időre számíthatunk, majd délután, késő délután ismét erősebb felhősödés valószínű de zápor csak kis eséllyel érintheti a várost. (Tehát kizárni nem lehet) A délies szél délelőtt gyenge, majd mérsékelt, délután élénk lesz. Délután 32 fok körül alakul a csúcshőmérséklet, este 25, 27 fokig mérséklődik a meleg.

Éjszaka is lesznek erősen felhős időszakok de hajnalig, kora reggelig továbbra is csak kis eséllyel lehet csapadék. A D-DK-i szél jellemzően mérsékelt, néha kissé élénkebb lesz. A Velencei-tónál a reggeli felhősebb időt követően délelőtt és a délután első felében is napos idő várható, csak azt követően növekedhet meg a felhőzet és fordulhat elő kis valószínűséggel néhol zápor. A D-DK-i szél délelőtt mérsékelt lesz de délután délies irányból (tehát a strandokról befelé vivő) élénk széllökésekre kell számítani. A hőmérséklet délután, 32 fok körül alakul.

JÚLIUS 10. HÉTFŐ
Többször növekszik meg erősen a felhőzet de emellett napsütésre is számíthatunk, illetve késő délutánra jelentősen csökken a felhőzet. Zápor, zivatar a kora reggeli és délutáni időszakban nagyobb eséllyel fordulhat elő. A mérsékelt D-DK-i szelet a délelőtt második felétől élénk, időnként erős lökések kísérik. Záporok, zivatarok környezetében is számítani kell erős, viharos szélre. A hőmérséklet reggel 18, 21, délután 34, 35 fok közelében alakul. Éjszaka derült és gyengén felhős időszakok egyaránt lesznek. Csapadék nem fordul elő. Az ÉNy-ira forduló szél élénk lesz.

FRONTHATÁS
Vasárnap folytatódik a frontmentes idő. Folytatódik a hőség is, a napi középhőmérséklet meghaladja a 25 fokot.

TÁVOLABBI KILÁTÁSOK
Nyugodt, eseménytelen időjárásra a jövő héten sem lehet számítani. Hétfőn délután, kedd és szerda éjszaka valamint majd szombaton, kedvezőek lesznek a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához. A hét elején még kánikula lesz, aztán szerdán már elér bennünket egy hidegebb léghullám ami a hét további részére nézve véget vet a hőségnek. Erős, viharos szél záporok, zivataroktól függetlenül leginkább csütörtökön valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek