Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2022. Május 13. 18:09, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: shoot4earth.org

Szombaton tartják a Forgass a Földért! elnevezésű nemzetközi filmmaratont

Szombaton tartják a Forgass a Földért! elnevezésű nemzetközi filmmaratont

Ismét megrendezik a hétvégén a Forgass a Földért! (Shoot4Earth!) elnevezésű, nemzetközi rövidfilmes versenyt Szekszárdon, amelyre a környezettudatosságról szóló filmeket várnak a szervezők

- közölte a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara az MTI-vel.

A verseny célja, hogy a film eszközeivel felhívja a figyelmet a fogyasztói szokások megváltoztatásának szükségességére - írták közleményükben.

A verseny szombaton helyi idő szerint 10 órakor kezdődik; a résztvevőknek egy nap áll rendelkezésükre az egyperces film elkészítésére.

A szervezők a verseny kezdetén időzónánként több elemet ismertetnek, amelyből a készítőknek egyet kell beépíteni a versenyfilmbe. A filmmaratonra bárki bárhonnan nevezhet a verseny weboldalán, a shoot4earth.org-on. A filmek készítéséhez egyaránt használhatnak kamerát, kamerás mobiltelefont vagy kameraként működő fényképezőgépet, a versenydarabok műfaji megkötés nélkül lehetnek élőszereplős rövidfilmek, videoklipek vagy animációk.

A játék összdíjazása 5000 dollár értékű pénz- és tárgyjutalom, a zsűri külön díjazza majd a magyar és a magyar diaszpórából érkező alkotásokat.

A rendezvény fővédnöke Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tiszteletbeli elnöke, a zsűri elnöke Lawrence David Foldes, az Oscar-díjakat odaítélő amerikai filmakadémia és a Diák Oscar-díj Végrehajtó Bizottságának tagja, társelnöke Szabó István Oscar-díjas filmrendező és Sandeep Marwah, az Indiában filmes képzést is nyújtó Ázsiai Filmes és Televíziós Akadémia alapító elnöke.

A filmmaraton eredményét kedden online hirdetik ki.

A Forgass a Földért! rövidfilmes versenyt 2013 óta rendezik meg Szekszárdon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során