Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Október 18. 08:42, szerda | Helyi
Forrás: okk.hu

Szövős szakmai napra invitál a Fehérvári Kézművesek Egyesülete

Szövős szakmai napra invitál a Fehérvári Kézművesek Egyesülete

Szövős szakmai napra invitálja az érdeklődőket a Fehérvári Kézművesek Egyesülete október 28-án, szombaton. A téma ezúttal a szádfával történő szalagszövés és a mintázás lesz.

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete rendszeresen szervez különféle témájú regionális szakmai napokat. A következő alkalomra október 28-án, szombaton 10:00-17:00 óra között kerül sor az egyesület Rác utca 27. szám alatti bázisán.

A nap témáját a szádfával történő szövés és a mintázás lehetőségei adják. A délelőtti előadásokon szó lesz a nemzetközi szalagszövés kincseiről, a különféle eszközökről, a Baltikum-i szalagszövésről.

Délután gyakorlati órákon vehetnek részt a kézművesek, gyakorolhatják az eszközök megfelelő használatát és a mintázás technikáját. A munkához a szervezők nyújtják a szakmai segítséget, biztosítják a fonalakat, a tűket és az ollókat, viszont kérik, hogy egyéb saját eszközeit mindenki hozza magával.

A részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a kitöltött regisztrációs lap visszaküldésével lehet a kezmuvesek@gmail.com címen. Érdeklődni lehet továbbá a +36 20 259 2952 telefonszámon.

A regisztációs lap letölthető az Önkormányzati Kommunikációs Központ honlapjáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni