Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Július 12. 08:07, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Sztárok a Bartók Béla téren - idén is lesz Alba Regia Feszt

Sztárok a Bartók Béla téren - idén is lesz Alba Regia Feszt

A legjobb hazai jazz és funk zenészei koncerteznek Székesfehérvár belvárosában augusztus 7 és 9 között.

A Random Trip, Harcsa Veronika, a United Experience, a Babos-László-Tátrai Trio valamint a Mike Gotthard Electric Shock is fellépnek idén az Alba Regia Feszten. Idén három napon keresztül két helyszínen várják az igényes zenék kedvelőit, a fellépők sorában egy hazai világsztárral, Borlai Gergővel!

A fesztivál első napján a United Expreience nyitja meg a nagyszínpadot. A zenekar egy óriási bejelentést tartogat a fesztivál látogatóinak, ezen az eseményem mutatják be új énekesüket. Ezt követően a Babos-László-Tátrai Trio ad koncertet a Bartók Béla téren. A Liszt Ferenc-díjas zenészekből álló formáció egy egészen új hangzást hoz létre a színpadon együtt.

Másnap Vörös Janka és a Mike Gottthard Electric Shock várja a nagyérdeműt. A Mike Gotthard Electric Shock dobosát, Borlai Gergőt nem kell senkinek sem bemutatni. Magyarország legtehetségesebb jazz-dobosaként számon tartott, Arany Dobverő-díjjal is méltatott zenész jelenleg Los Angelesben él.

A Nagyszínpadon szerda este Harcsa Veronika, majd a Random Trip zárja a fesztivált. Harcsa Veronika generációjának egyik legsokoldalúbb és legkiemelkedőbb énekese, aki Magyarországon túl a nemzetközi jazzközönség figyelmét is kivívta. Fő projektje jelenleg a Gyémánt Bálinttal közös akusztikus duó, melyet a fesztivál közönsége is meghallgathat augusztus 9-én. A Random Trip is koncertezik a nagyszínpadon. A csapat ezúttal Koszi Janka énekesnővel és Mc Kemonnal áll színpadra. A grenadai születésű rapper az improvizáció és freestyle nagymestere, garantáltan felpörgeti a hangulatot!

Mindeközben a Múzeum Udvarban felállított kisszínpadon hétfőn az Equinox és a Singer Street, kedden a BBNQ & Pocsai Kriszta és Ludányi Tamás Quartet, szerdán pedig a Gudics-Vörös Trio és Bogdán Norbert zenekarokat hallhatjuk.

2017.08.07. hétfő

Nagyszínpad:
19:00 Babos-László-Tátrai Trio
21:00 United Experience

Múzeum Udvar:
18:00 EQUINOX
20:00 Singer Street

2017.08.08. kedd
Nagyszínpad:
19:00 Vörös Janka e-series
21:00 Mike Gotthard Electric Shock (RU)

Múzeum Udvar:
18:00 Bágyi Balázs New Quartet & Pocsai Kriszta
20.00 Ludányi Tamás Quartet

2017.08.09 szerda

Nagyszínpad:
19:00 Harcsa Veronika – Gyémánt Bálint
21:00 Random Trip

Múzeum Udvar:
18:00 Gudics-Vörös Trio
20:00 Bogdán Norbert zenekar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni