Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2017. Augusztus 24. 17:12, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: szekesfehervar.hu

Több mint százötven résztvevője volt a Széna Egyesület nyári programjainak

Több mint százötven résztvevője volt a Széna Egyesület nyári programjainak

A Széna Egyesület a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány fehérvári képviseleteként számos programmal várta a nyári időszakban a családokat.

Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával kirándulást, táborokat, gyermek- és ifjúsági programokat szerveztek a családok számára, illetve útjára indult a Gólyára Várva programsorozat is. Az egyesület nyárbúcsúztató családi nagyrendezvénye szeptember 2-án lesz a Rácz utcai Skanzen mögött.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is sok óvodás és általános iskolás gyermek szünidei felügyeletét oldották meg az iskolai időszakot követően. Három héten át tartottak napközis tábort a Szent Imre Iskolaházban, ahol 59 résztvevő vett részt a programokon. A gyerekek számára csapatjátékokat szerveztek, valamint kirándulásokon, sárkányhajózáson, tűzoltó-bemutatón és katonai-bemutatón is részt vehettek.

Szintén önkormányzati támogatással szervezett az egyesület buszos kirándulást Martonvásárba a Brunszvik Kastély Parkba, Gárdonyba a Rönkvárhoz, valamint Dinnyésre a Várparkba. A résztvevők megismerkedhettek a környező települések környezeti értékeivel. A kisgyermekes családokat a Maszat Klubban várták kreatív, alkotó foglalkozásokkal, illetve a nagyobb gyermekek mozi látogatáson is részt vehettek.

A Nemzeti Együttműködési Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a SZÉNA Egyesület és partnerszervezetei napi rendszerességgel vették át a Palotai úti Tesco áruházban megmaradt pékárut és zöldségeket, melyet rászoruló családoknak osztottak szét.

Gólyára várva címmel zajlik a gyermektelen pároknak szóló előadássorozat és csoportfoglalkozások, ahol az érdeklődők megismerkedhettek a jóga és az Aviva torna jótékony hatásaival. Az érintett párokat augusztus 31-én csoportfoglalkozásra várják, valamint szeptember 7-én a kineziológia és a Theta Healing lesz az aktuális téma.

Az egyesület munkatársai szeptemberben sem pihennek, hiszen családi napközijükben folyamatosan várják a bölcsődés korú gyermekeket és együttműködő partnerként részt vesznek egy családi nagyrendezvényen is szeptember 2-án, melyet a Rácz utcai Skanzen mögötti füves területen rendeznek meg 16-tól 19 óráig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.