Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2017. Augusztus 24. 16:51, csütörtök | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Új járdaszakaszokat adtak át a Máriavölgyben és a Zsolnai úton

Új járdaszakaszokat adtak át a Máriavölgyben és a Zsolnai úton

A Máriavölgyben, majd a Zsolnai úton tartott helyszínbejárás alkalmával az elmúlt hetekben megépült járdaszakaszokat adtak át Öreghegyen.

A Bory-vár előtti járda térkő-burkolatot kapott és a Zsolnai úti autóbusz-végállomás környékén is biztonságossá vált a gyalogos közlekedés.

„Öreghegyen nem csak az utak, hanem a járdák állapota, illetve azok hiánya is problémát okoz. Ezért nagyon örülünk annak, hogy sikerült ezt a problémát több helyen is orvosolni. Az egyik ilyen helyszín a Máriavölgy, a Bory vár előtti terület, amely Székesfehérváron, - a Belváros után - a második legnagyobb turisztikai forgalmat bonyolítja.

Már az Öreghegyi Mulatságokon is tapasztalhatták a látogatók, hogy elkészült a térköves járda folytatása, így kulturáltan lehet leszállni a parkoló autóbuszokról, kiszállni az autókból. Az út egyik oldalán térköves járda készült, míg a másik oldalon aszfalt, mert azt régebben egy furcsa technológiával készítették, csapadékcsatorna futott a járda alatt, így azt nagyon komplikált volt felújítani.” – tájékoztatott Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője.

A Máriavölgyi és Zsolnai úti járdák műszaki átadása

„A Zsolnai úton a szennyvíz-vezeték kiépítése után történt meg az út helyreállítása, mivel ez még mindig problémákat okoz. Ezért a garanciális idő lejárta előtt egy alaposabb felújítást kell kérnünk a kivitelezőtől. Addig is próbáljuk megoldani a felmerülő problémákat, Zsolnai úti buszforduló környékére betonlapos járdát telepítettünk, amelyet folytatni is fogunk, lehetőségeink szerint” – mondta el Östör Annamária a helyszínbejárás alkalmával.

„A Bory-vár környékén az elöregedett járdákat, deformálódott burkolatokat építettük újjá. A munkálatok július közepén kezdődtek, a Vágújhelyi út és a Borpalackozó között, a kopóréteg eltávolítása után, az alépítmény hiányosságainak javítását végeztük el és az oldal megtámasztását alakítottuk ki. Ezt követően teljes hosszában új kopóréteget kapott a burkolat. A Bory-vár felőli oldalon pedig a régi aszfaltburkolatot cseréltük ki térkő burkolatra. A Zsolnai úton augusztus elején kezdtük a betonlap-járda építését.

Problémát jelentett, hogy a Lomnici utca és a Zsolnai úti forduló között egyáltalán nem volt gyalogos közlekedést biztosító létesítmény. A hiány pótlására egy háromsoros betonlap járdát építettünk, amely lehetővé teszi a buszról leszállás utáni biztonságos gyalogos közlekedést. A betonlapos járdáknál nagyon fontos tudni, hogy a beépítést követően a konszolidáció körül belül egy hónapos időszak. Gyalogosok számára azonnal használható, de sajnos bevált gyakorlat, hogy ha erre fizikai lehetőség, akkor autóval is ráállnak, amely ettől deformálódik.” – mondta el Tímár Tibor, a Városgondnokság műszaki ellenőre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.