Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2018. December 30. 12:05, vasárnap | Belföld
Forrás: police.hu

Újabb súlyos sérülést okozott egy petárda

Újabb súlyos sérülést okozott egy petárda

Újrónafői férfi kezében robbant fel a pirotechnikai eszköz.

Bejelentés érkezett a rendőrségre december 29-én 17 óra 43 perckor, miszerint Újrónafő Császárrét majorban egy 46 éves férfi sérült meg, miközben egy meggyújtott petárdát próbált eldobni. A sérültet ismerősei kórházba vitték, ahol az intézkedő rendőrök megtudták, hogy a férfi bal keze a pirotechnikai eszköz robbanásának következtében súlyosan megsérült. A járőrök gondoskodtak a helyszínen maradt petárdák biztonságos elszállításáról megsemmisítésük érdekében.

Rövid időn belül a második súlyos kézsérülés történt a megyében pirotechnikai eszköz meggondolatlan használata miatt, ezért a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy:

• A petárda használata tilos, aki engedély nélkül szerzi be, szabálysértést követ el. A bírság maximálisan kiszabható összege ilyen esetben 150 ezer forint.

A legálisan megvásárolható pirotechnikai eszközök felhasználásának szabályairól a rendőrség honlapján tájékozódhat bővebben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket