Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Július 18. 19:39, kedd | Helyi
Forrás: veszpreminfo.hu

Veszprémi Utcazene Fesztivál 2017

Veszprémi Utcazene Fesztivál 2017

Veszprémben idén július 19-22 között sem lesz hiány Skóciától Dél-Afrikán át Franciaországig a világ minden tájáról érkező egzotikus muzsikusokból.

Tavaly a fesztivál szervezői még inkább visszanyúltak a gyökerekhez, és két olyan új helyszínnel bővítették a fesztivált, ahová olyan európai utcazenészeket hívtak, akik profi hangosítás nélkül, kizárólag saját eszközeikkel képesek megállítani vagy éppen táncra bírni a veszprémi közönséget. Ez idén sem lesz másképp, így a belváros utcáin igazi meglepetés koncertekbe lehet majd belebotlani.

Erre mindjárt jó példa az angol CC Smugglers, akik zenéltek már királyi palotában és stadionban is de Veszprém macskaköves utcáitól sem riadnak vissza. A Királynék Városába látogat a Lyre Le Temps, melynek tagjai négy évvel ezelőtt a jazz szeretetén keresztül találtak egymásra. Rendszeresen koncerteznek, és fesztiválfellépéseiken többezres tömegeket táncoltatnak meg.

A zongorista Ry'm nagyszerűen improvizál, a dj, rapper és hiphop zenész Amorphe bakelit lemezekről csapolja le a régi sanzonokat, dj Seconde pedig elektronikus kütyükkel épít hidat a modern zenei irányzatok és a fülbe mászó dallamok között.

Izgalmasnak ígérkezik Son of Dave, vagyis Benjamin Darvill blues-, beatbox- és harmonikaperformansza vagy a The Hillbilly Moonshiners öt westernkalapos „redneck”-jének előadása is. Négy napra Veszprémbe teszi át székhelyét a a francia hiphop- és reggae-banda, a L'Entourloop, és itt lesz a melankólikus folk zenét játszó Lovely Quinces, aki fellépett már a Tame Impala és a Morcheeba előtt is.

Az Utcazenére látogat Toby Barelli, ismertebb nevén King Size Slim és zenekara, akiknek ritmusos zenéje hamar leveszi a lábáról a blues és boogie stílus kedvelőit. A veszprémi közönségnek bemutatkozik a soul zene aranykorát megidéző The Tibbs és a brit Harrison testvérek Echo Town nevü duója.

Visszatérő vendégekből sem lesz hiány, hiszen a tavaly nagy sikert aratott berlini The Trouble Notes és a skóciai Belshillből érkező Daniel Docherty is Veszprémben vendégeskedik majd.

Az idén nagykorúvá cseperedett fesztivál az elmúlt 18 évben számos külföldi és magyar tehetségnek jelentette azt a bizonyos “nagy lökést” az ismertté váláshoz. Talán ennek is köszönhető, hogy évről-évre egyre több és tehetségesebb formáció jelentkezik és szeretne bekerülni abba a szerencsés húszba, akik a 4 napon keresztül versenyezhetnek a szakmai zsűri és a veszprémi-, valamint az odalátogató közönség kegyeiért.

Az esemény időpontja tehát:
2017. július 19. - 2017. július 22.

Szervező:
Veszprémi Programiroda Kft.
8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Honlap

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: