Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Október 26. 18:28, csütörtök | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

XV. Betlehemi szép csillag pályázat - november végén lehet leadni az alkotásokat

XV. Betlehemi szép csillag pályázat - november végén lehet leadni az alkotásokat

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete, a Szent Donát Alapítvány és a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház idén is meghirdeti a XV. Betlehemi szép csillag pályázatot.

A Betlehemi szép csillag pályázatra a kézművesek, műkedvelők vagy alkotócsoportok készítik el évről évre a betlehemi jeleneteket ábrázoló kézműves alkotásaikat természetes anyagokból, a magyar hagyományokat követve.

A pályázat célja, hogy segítse a Jézus születésének ünnepére való méltó felkészülést. Arra szeretnénk ösztönözni a családokat, hogy közösen készítsék el az alkotásaikat és a karácsonyi díszeket.

Szenczi Jánosné, a Fehérvári Kézművesek Egyesületének elnöke a pályázatról elmondta, hogy idén már 15. éve rendezik meg a pályázathoz kapcsolódó kiállítást, aminek minden évben vannak különlegességei. Idén sem lesz külön helyezettje a pályázatnak, a legjobb alkotások mindegyikét díjazzák.

A pályaműveket november 28-29-én várják és zsűrizik a Szent István Művelődési Házban és december 2-án nyílik a kiállítás. A XV. Betlehemi szép csillag kiállítással kezdődnek az adventi programok a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Forrás: szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni