Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2017. Szeptember 18. 12:42, hétfő | Helyi sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Nem volt elég hatékony a Volán, győzött a Znojmo Fehérváron

Nem volt elég hatékony a Volán, győzött a Znojmo Fehérváron

A Znojmo ellen játszotta negyedik EBEL-meccsét a szezonban a Fehérvár AV19. A Villach legyőzése után a csehek ellen is jól ment előre a Volán, de a helyzeteket nem tuidta gólra váltani, a csehek jobban éltek esélyeikkel.

Kétgólos hátrányban Szabó Krisztián szépített, de a harmadik harmadban nem tudott betalálni a Fehérvár, így 2-1-re a vendégek nyerték a meccset.

A pénteki győzelem megadta a Volánnak a szükséges önbizalmat, a klágenfurti vereségből érkező Znojmo ellen is határozottan és támadólag léptek fel Lattendresse-ék. Sajnos a pontosság hiányzott a befejezéseknél, pedig emberelőnyben megvolt az esély a vezetés megszerzésére és az olykor bvizonytalankodó Schwarz kapusról kipattanó korongoknál is akadt keresnivalója a Fehévárnak. Az előny azonban kimaradt, a vendégek pedig egy szép támadás végén vezetést szereztek, Bíró keresztpasszát Matus értékesítette.

A horrorisztikus emlékű, Bécs elleni nyitómeccs óta először kapott gólt hazai pályán Rajna Miklós, aki pénteken lenullázta a Villachot. A Volánt megfogta kissé a gól, de azt nem mondhatjuk, hogy nagy fölénybe keült volna a Znojmo. Rajnának éles szögből eleresztett lövéseket kellett védenie, a csapatnak pedig egy emberhátrányt kivédkeznie. Megtették, de egyenlíteni nem sikerült az első harmadban.

A második harmadot simán nyerhette volna a Volán, hiszen már egészen nagy ziccere is adódott, amikor Erdély Csanád egyedül vihette a korongot Schwarzra. Sajnos hibázott, aztán Luttinen is, bár az ő helyzeténél a kapuvas is segített a vendégeknek. Megvolt megint az emberelőny is, de nem sikerült betalálni belőle, a másik oldalon pedig a kevesebb ezúttal si többet ért. Novák lövése után visszajött a korong a palánkról, Gumannak csak be kellett terelnie az üresen maradó sarokba.

A közönség érezte, hogy nincs veszve semmi, és a csapat is ment tovább előre, az erőfeszítéseket pedig végre siker koronázta, amikor Szabó Krisztián a kapuba lőtt egy kipattanó korongot. Vagyis ezt a játékrészt döntetlenre hozta a Volán a vele a meccs előtt azonos mérleggel álló Znojmo ellen.

Mindent megtett az egyenlítésért Benoit Laporte csapata, be is tudta szorítani a mérkőzés vége felé a vendégeket. Hiába volt azonban a mezőnyfölény, a jól védekező Znojmo kevés igazi helyzetet engedélyezett, ha mégis lecsorgott egy-egy korong, nem sikerült belőle gólt szerezni. A szurkolók űzték-hajtották a Volánt. amely ismét kapott emberelőnyt is, de ezzel sem tudott élni.

A játék képe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna a rendes játékidő végén, de hiába rohamozott már LoVecchio, Gilbert, Lattendresse, Erdély, Luttinen is, amikor levitte kapusát a fehérváriak kanadai edzője, nem tudták bepasszírozni az egyenlítő találatot. A játékkal nem, a hatékonysággal volt gond, emiatt szenvedett minimális vereséget a Fehérvár AV19.

Fehérvár AV19 - Orli Znojmo 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)
Gól: Szabó K., illetve Matus, Guman.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.