Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2017. Augusztus 21. 08:27, hétfő | Helyi sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Székesfehérvár díszpolgára lett Ocskay Gábor

Székesfehérvár díszpolgára lett Ocskay Gábor

Dr. Cser-Palkovics András a Szent István-napi díszközgyűlésen életművéért a legmagasabb városi kitüntetést adományozta Ocskay Gábornak a város közössége nevében.

Az eseményen így méltatták a sportvezetőt: Ocskay Gábor, a magyarországi jégkorongsport élő legendája, aki idén február végén fejezte be aktív pályafutását a szakirányítás terén, és köszönt le a Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatói székéből. Munkáját – mely egyúttal számára szenvedély is volt egyben – maximális szakértelemmel, alázattal, hittel, és a szó nemes értelmében teljes megszállottsággal végezte.

Negyven évvel ezelőtt Székesfehérváron ő tette le a jégkorongsport alapjait, idővel az itt képzett játékosok bekerültek az egész magyar jégkorong vérkeringésébe, és egyre nagyobb sikereket értek el a nemzetközi mezőnyben is. Az ő szakmai irányításával fejlődött folyamatosan a klub, és ennek köszönhetően Székesfehérvár megkerülhetetlen a magyar jégkorongban.

Az egyre magasabb színvonalú játék révén is jelentős szurkolói bázist tudhat magáénak a csapat, amely városunk sportéletének egyik legmeghatározóbb helyi közösségét alkotja. A jégkorongsport terén végzett négy évtizedes sportvezetői és -szervezői pályafutása alapján Ocskay Gábor a magyarországi jégkorong-történelem legnagyobb alakja, mindeközben pedig a fehérvári jégkorongsportért végletekig elkötelezett szakember.

  • Székesfehérvár Önkormányzata a fehérvári sport terén végzett kimagasló szakmai tevékenysége elismeréseként 2005-ben „Pro Civitate” díjjal ismerte el munkásságát, életművéért pedig a legmagasabb városi kitüntetést adományozza részére a Közgyűlés a város közössége nevében.

Az eseményről készült videófelvétel:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.